HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

KMSK Deinze verzekert zich van een plaats in de finale van de promotion play-offs

Nieuws Bericht geplaatst op woensdag 01 mei 2024

KMSK Deinze heeft zich geplaatst voor de finale in de promotion play-offs. Deinze was opnieuw een maatje te sterk voor de bezoekers van Patro Eisden Maasmechelen. In de terugwedstrijd in de Dakota Arena kwamen de Tigers na zo'n 20 minuten op achterstand, waardoor de bezoekers uit Limburg toch nog hoop kregen om het onmogelijke te doen. Maar Deinze zette in de tweede helft orde op zaken. Schuermans zette op het uur de gelijkmaker op het bord en uiteindelijk gaf Van Landschoot de bezoekers het nekschot. Deinze bekert een ronde verder, terwijl Patro zijn promotiedromen (voorlopig) mag opbergen.

De terugwedstrijd in de halve finale van de promotion play-offs zou normaal gezien niets meer mogen betekenen dan een formaliteit. De bezoekers uit Maasmechelen moesten al een 0-4-nederlaag uit de heenwedstrijd goedmaken om nog verlengingen af te dwingen in de Dakota Arena. Coach Hans Somers voerde wel twee noodgedwongen wissels uit. Lemoine en Janssens werden uit voorzorg uit de kern gelaten, Prychynenko en Alvarez namen hun plaats op het veld in.

De bezoekers uit Limburg begonnen fel aan de wedstrijd en probeerden meteen de Tigers een hak te zetten. De Koempels waren fel in de duels, soms iets te fel, en probeerden vooral op de lange bal te spelen. De Deinse defensie stond in het openingskwartier voor enkele hete vuurtjes, maar telkens verhinderde de verdediging van Deinze een vroege tegentreffer.

Toch bleef Patro de gevaarlijkste ploeg op het veld. Dansoko dwong Miras tot een knappe parade. In de herneming zette Miras nog net zijn vuisten tegen de rebound van Noubissi. Uiteindelijk kon het openingsdoelpunt van Patro niet uitblijven. Een slechte terugspeelbal van Alvarez belandde voor de voeten van Noubissi die de 0-1 op het bord zette.

Onze Tigers hadden het zichtbaar moeilijk met de druk van de bezoekers. Miras moest op het halfuur opnieuw de meubelen redden. Met de rust in zicht kregen de Tigers meer vat op het beulswerk van de bezoekers. Prychynenko bracht de Tigers iets na het halfuur langszij, maar na een interventie van de VAR werd het doelpunt afgekeurd voor buitenspel.

Na de rust bleef Patro de druk hoog houden. Hun eerste aanval leverde meteen een corner op en daar kwam plots Sigurdarson opduiken. De rijzige IJslander kon de bal niet laag houden en besliste uiteindelijk hoog over. Bij een nieuwe Limburgse aanval kon Quintero het schot verdringen met een ultieme sliding.

Op het uur kwam Deinze er voor het eerst in de tweede helft uit. Van Landschoot zette een uitstekende counteraanval op vanop rechts. Op de rand van de zestien bracht hij de bal voor doel en ei zo na werd die door een Limburgse verdediger in zijn eigen doel gekeerd. De hoekschop die daarop volgde leverde wél het doelpunt op. Schuermans controleerde de hoekschop met de borst en werkte daarna koeltjes zelf af.

De aanvalsdrift van Patro ging na de gelijkmaker gaan liggen en daar profiteerde Deinze optimaal van. Na een schot van Staelens wil Heekeren snel uittrappen, maar Anne verhinderde dat optimaal, waardoor Van Landschoot kon profiteren.

De honger van Oranje-Zwart ging nog niet liggen. Anne kon een knappe solo-aanval niet afronden. Uiteindelijk kwam Patro niet meer aandringen en speelde Deinze de wedstrijd volwassen uit. Na de 0-4 uit de heenwedstrijd wint Deinze opnieuw van Patro en zo plaatst het zich voor de finale in de promotion play-offs.

Opstellingen:

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 3. Teo Quintero, 4. Victor Alvarez, 7. Alessio Staelens (82’ 14. Sven Braken), 10. Gaëtan Hendrickx © (46’ 38. Jaime Sierra), 13. Denis Prychynenko, 18. Jellert Van Landschoot (75’ 11. Nicolas Mercier), 23. Kenneth Schuermans, 77. Gonzalo Almenara, 80. Emilio Kehrer (21’ 22. Souleymane Anne), 92. Lennart Mertens (46’ 8. Guillaume De Schryver)

Patro Eisden Maasmechelen: 32. Justin Heekeren (GK), 3. Kevin Kis, 6. Henk Dijkhuizen, 9. Marius Noubissi, 11. Bafodé Dansoko (73’ 45. Leslie Lubelu Bamona), 14. Jordan Renson ©, 17. Bilel Hassaini (46’ 19. Sam Elisha), 21. Yassin Gueroui, 23. Stefan Ingi Sigurdarson, 29. Tom Pietermaat, 30. Simon Bammens (73’ 36. Théo Pierrot)